Menu

El primer dissabte de mes celebrem el Mercat de la Terra de Sitges més biodivers del ‘any

0 Comment

El proper dia 5 d’agost, coincidint amb la festivitat del Vinyet tindrà lloc una nova edició del Mercat de la Terra, a la plaça de l’Ajuntament de Sitges, de 10 a 14 hores.

Ja han passat tres anys desde que els Jardins de la Societat el Retiro van acollir la primera edició del Mercat de la Terra organitzat per Slow Food del Garraf i Penedès. Sitges tornava a tenir un mercat de pagesos i productors  d’aliments, però aquesta vegada es feia seguint la filosofia que ha esdevingut una tendència mundial; la dels productes bons, nets i justos i que propugna aquesta associació internacional.

Per tal de celebrar els tres anys del Mercat Slow Food del Garraf i Penedès sortejarà una gran cistella  amb productes dels mateixos productors i amb experiències gastronòmiques, com visites  gratuites per tal de collir verdures a l’horta de Can Girona de Sitges, visitar la granja Escola de Can Pere de Sant Pere de Ribes, entrar a l’obrador de la formatgeria Tòrrec de Vilanova de Meià, Montsec, etc. A tots els compradors del mercat se’ls obsequiarà amb números per tal de participar al sorteig.

Agost i biodiversitat van units

L’agost també coincideix amb el màxim esplendor dels productes de la temporada d’estiu i els pagesos ecològics de la comarca ens oferiran, tomàquets de diferents varietats, albergínies, carbassons i fruites com melons, présecs, etc. Igualment no faltaran en aquesta edició els embotits, la xocolata,  la mel, els formatges, confitures i elaboracions casolanes