Menu

Malvasia de Sitges

A La Salseta som uns enamorats de la malvasia. I no només perquè sigui un producte propi de Sitges, que ja seria un bon motiu, sinó pel seu especial bouquet, ja sigui com acompanyament d’unes delicioses postres, aperitius, o per les seves possibilitats a la cuina en combinació amb uns altres ingredients.

La malvasia és una varietat de raïm, que degut a la seva aclimatació a l’entorn ha adoptat el nom de Sitges. D’aquesta varietat trobareu la malvasia seca, ideal per a aperitius, i la dolça, que pot acompanyar moltes postres.

Gràcies al llegat Lopis l’Hospital de Sant Joan de Sitges ha conservat el cultiu i la producció de la Malvasia de Sitges. Actualment comercialitza diferents tipus de vins elaborats amb aquesta varietat.

http://www.cellerdelhospital.cat

Veniu a La Salseta de Sitges i deixeu-vos temptar per una copeta d’aquest vi, del qual ja existeixen referències històriques l’any 1300 quan al Garraf es cultivava com a continuació del cultiu de la malvasia grega, des d’on sembla que va ser importada aquesta varietat.