La Salseta reb el distintiu de Slow Food post thumbnail image
La Salseta Actualitat de la Salseta,Noticies La Salseta reb el distintiu de Slow Food

La Salseta reb el distintiu de Slow Food

el cuiner Valentí Mongay de la Salseta i Carlo Petrini

El cuiner Valentí Mongay recollint el cargol de la mà de Carlo Petrini

La Salseta  entre els restaurants slow de la Guia Barcelona Slow  Food 2019

“A la nostra ciutat l’oferta foodie cada vegada és més monòtona, més complaent amb el turista, més desarrelada, menjant a la majoria dels establiments podries ser a qualsevol part del món”. La guia Slow Food Barcelona 2019 comença possant sobre la taula aquesta realitat i expressa l’ojectiu de vincular la cultura gastronòmica local amb l’ecologia i la sostenibilitat. A més a més aquestes paraules del pròleg de la guia les podriem signar l’equip de la Salseta de Sitges, ja que paraules semblants, les utilitzem per tal de definir el context sitgetà del nostre restaurant. Slow Food Barcelona ha elaborat aquesta guia, seleccionant 104 locals de Barcelona i rodalies, que defensen, amb la seva tasca quotidiana, els productes locals i els productors. Alguns d’aquests locals, a més a més són premiats amb un cargol, manifestant així el compromís d’aquests establiments amb els ideals de Slow Food. Per aquests motius la gent de la Salseta estem molt orgullosos i contents d’haver estat inclossos en aquesta guia, que promet anar creixent en properes edicions.

Tres restaurants del Garraf han estat premiats amb la inclusió a la guia i amb  el distintiu del cargol; són La Nansa de Sitges, la Salseta de Sitges i el Dinou de Vilanova i la Geltrú. Els propietaris de tots tres, l’Anton Rafecas, en Valentí Mongay i la Núria Lucas varem assistir a l’entrega de guardons i als diferents actes que es van programar.

La guia té 142 pàgines, textos de Carlo Petrini, Esther Vivas, Gustavo Cuch i Ferran Adrià. Es pot adquirir a diferents llibreries i ha estat presentada a la Masia de Can Comas del Prat de Llobregat. La presentació ha comptat amb el cuiner Marc Ribas, la periodista Carme Gasull i una conferència de Carlo Petrini.

Related Post