Hem creat el Museu Virtual del Vi de Sitges post thumbnail image
La Salseta Actualitat de la Salseta,Noticies Hem creat el Museu Virtual del Vi de Sitges

Hem creat el Museu Virtual del Vi de Sitges

Una de les ampolles que es conserva al nostre restaurant. Malvasia Robert Reserva 1900

Una de les ampolles que es conserva al nostre restaurant. Malvasia Robert Reserva 1900

Sitges no ha reivindicat prou el seu important pasat vitivinícola. Encara avui, no disposa de cap lloc que reflecteixi fidelment un llegat històric que va influir en la producció de vi a gran part de Catalunya. Ans al contrari, després de més de dos-mil anys elaborant vi en el nostre terme municipal, ni la nostra preuada malvasia es produeix a Sitges.

És per aquest motiu que neix el Museu Virtual del vi de Sitges, amb l’objectiu de mostrar aquest pasat mitjançant els diferents objectes que encara es conserven per tal que tothom pugui gaudir-ne.

El Museu virtual del vi de Sitges està format per una col.lecció situada al restaurant La Salseta amb peces originals, en molts casos, i en d’altres reproduccions en fotografia. Algunes fruit de compres, però la majoria de donacions de sitgetans. En destaca la col.lecció d’etiquetes de Josep Almirall.

El bloc té un menú per tal que els visitants puguin accedir a la informació més fàcilment. En el primer apartat es poden veure les poques ampolles que queden d’algunes marques que van arribar a existir. Les etiquetes estan classificades segons el tipus de vi. Per una banda la col·lecció més gran amb etiquetes de moscatell, per altra les de malvasia dolça, també hi ha un menú per a les de malvasia seca i un altre per a la resta de vins. D’aquesta col.lecció destaquem etiquetes impreses a Cuba, Costa Rica o Urugay per a moscatells sitgetans que s’exportaven en botes i embotellaven amb etiqueta pròpia diferents importadors. Els impresos i la publicitat també tenen un lloc al menú. La marca Robert, per una banda i la resta de marques per una altra. Els visitants que ho desitgin també podran accedir a un apartat d’objectes relacionats amb els vins sitgetans, com per exemple una cantimplora de vidre per a un moscatell.

El museu virtual del vi de Sitges és un blog que s’anirà completant amb el temps i s’aniran creant entrades amb més text històric i fotografies, així com diferents aportacions en els diferents apartats.

Cliqueu aquí per tal d’accedir al Museu Virtual del Vi de Sitges:

http://museuvirtualdelvidesitges.wordpress.com

Related Post

Abrimos puertas de nuevoAbrimos puertas de nuevo

Queridos clientes y amigos, apartir de este lunes, día 1  de junio y entrando en la fase dos de desconfinamiento, regresamos para ofrecer nuestros servicios, con una carta reducida y

Actualitat de la Salseta Noticies