Malvasia de Sitges

La malvasia de Sitges és la protagonista de les cartes de vins dels restaurants de Sitges. És una varietat de raïm, que va arribar al segle XV i es va aclimatar perfectament al llarg del temps.

Als anys 30 del segle XX, quan estava a punt de desaparèixer, el sitgetà Manuel Llopis de Casades va donar a l’Hospital de Sant Joan de Sitges les seves possessions a canvi que l’Hospital conservés el cultiu de la varietat i l’elaboració dels nostres vins.

El vi més conegut, de malvasia és el dolç, que pot servir per acompanyar postres. També s’elaboren vins blancs secs o de taula que poden acompanyar arrossos o diferents plats de peix. És la millor opció per acompanyar menjar local.

Si voleu menjar als millors restaurants de Sitges una paella, qualsevol arròs o bé si voleu un sopar romàntic, podeu acompanyar els vostres àpats amb vins elaborats amb la nostra varietat. Actualment, són molts els cellers que elaboren vins amb malvasia de Sitges que us permeten triar entre una gran varietat de vins, com per ejemple, el Sasserra del celler Vega de Ribes

Malvasia acompanyant postres

Malvasia de Sitges acompanyant postres