Menjar a Sitges

Església parroquial de Sitges

Església parroquial de Sitges

Menjar a Sitges

Sitges és protagonista de la nostra vida i, sense dubte, de la nostra cuina, on conviuen els sabors tradicionals amb les noves tendències.

Diuen que el secret d’aquesta petita vila del Garraf és el seu clima, d’un mediterrani blau que contrasta amb el blanc dels seus edificis. Les muntanyes del Garraf i les corrents marítimes netegen el cel de núvols i ens ofereixen cels radiants gairebé tot l’any.

És precisament aquest mediterrani i la seva situació geogràfica que van configurar una cuina marinera comuna amb tota la costa fins Tarragona. Compartim amb totes aquestes comarques diferents plats de barca, com suquets, alls cremats, alls i pebres i fins i tot el gairebé extint bull de tonyina o l’espineta amb cargols. Cuina senzilla que s’elaborava dalt de la barca amb el peix que sobrava o que no es podia vendre.

Dels testimonis que ens queden avui d’aquella cuina en destaca el xató; una amanida i una salsa imprescindible de tastar per tots aquells visitants que vulguin menjar a Sitges. Al nostre restaurant la Salseta la trobaran sempre que sigui temporada d’escarola, un dels seus ingredients principals.