Menu

La Salseta de Sitges recibe el distintivo de Slow Food

0 Comment

La Salseta presente en la Barcelona Slow Food Guide 2019

“En nuestra ciiudad la oferta foodie cada vez es más monótona, más complaciente con el turista, más desarraigada, comiendo en la mayoría de los estableciemientos podrías estar en cualquier parte del mundo». La guia Slow Food Barcelona 2019 empieza poniendo sobre la mesa esta realidad y espresa el objetivo de vincular la cultura gastronómica local con la ecología y la sostenibilidad. Además estas palabras del prólogo de la guia les podriem signar l’equip de la Salseta de Sitges, ja que paraules semblants, les utilitzem per tal de definir el context sitgetà del nostre restaurant. Slow Food Barcelona ha elaborat aquesta guia, seleccionant 104 locals de Barcelona i rodalies, que defensen, amb la seva tasca quotidiana, els productes locals i els productors. Alguns d’aquests locals, a més a més són premiats amb un cargol, manifestant així el compromís d’aquests establiments amb els ideals de Slow Food. Per aquests motius la gent de la Salseta estem molt orgullosos i contents d’haver estat inclossos en aquesta guia, que promet anar creixent en properes edicions.

Tres restaurants del Garraf han estat premiats amb la inclusió a la guia i amb  el distintiu del cargol; són La Nansa de Sitges, la Salseta de Sitges i el Dinou de Vilanova i la Geltrú. Els propietaris de tots tres, l’Anton Rafecas, en Valentí Mongay i la Núria Lucas varem assistir a l’entrega de guardons i als diferents actes que es van programar.

La guia té 142 pàgines, textos de Carlo Petrini, Esther Vivas, Gustavo Cuch i Ferran Adrià. Es pot adquirir a diferents llibreries i ha estat presentada a la Masia de Can Comas del Prat de Llobregat. La presentació ha comptat amb el cuiner Marc Ribas, la periodista Carme Gasull i una conferència de Carlo Petrini.