La Malvasía de Sitges en buenas manos en Sant Pere de Ribes post thumbnail image
La Salseta Actualidad de la Salseta,Noticias La Malvasía de Sitges en buenas manos en Sant Pere de Ribes

La Malvasía de Sitges en buenas manos en Sant Pere de Ribes

Una cepa de Malvasia de Sitges y al fondo la bodega y masia la Serra de Sant Pere de Ribes

Una cepa de Malvasia de Sitges y al fondo la bodega y masia la Serra de Sant Pere de Ribes

Molts es van apuntar al carro de fer vi, per moda. Futbolistes, cantants, constructors, etc però quants estan produint vi alhora que mantenen un llegat, un patrimoni històrico-cultural ? quants ho fan seguint la petjada de 16 (SETZE!) generacions duna mateixa família? Aquest és el cas dels Bartra a Sant Pere de Ribes. Des de el seu celler, el Vega de Ribes, fan diferents vins, però ens interessa destacar els vins de Malvasia de Sitges. Tant és l’escumós Ancestral, el dolç i recent Melvesia, o la joia de la corona; el Sa Serra que pren el nom de la casa de la família, aquells noms que servien per a indentificar l’origen o la pertenença d’una persona.

Caminar per les vinyes dels Bartra o visitar el celler amb les gruixudes i velles parets de la masia ens fa entrar en contacte amb una llarga tradició d’elaboració de vins, que a Sitges ja hem perdut. l’Olor de most en època de verema, els carros carregats traginant raïm, les preocupacions per la climatologia, etc.

als Bartra de Vega de Ribes i concretament, a l’Enric, els sitgetans li devem que la varietat Malvasia de Sitges, avui s’hagi escampat arreu del Penedès, assegurant així la conservació de la varietat. Avui, vins monovarietals elaborats amb malvasia de Sitges, com el Sa Serra, aporten una diversitat en el tast, amb les seves diferents característiques com l’acidesa, que fa les delícies de molts sommeliers. La seva presència en cartes dels millors restaurants catalans com el Celler de Can Roca o el Tíkets d’Albert Adrià, ho demostren.

http://vegaderibes.wixsite.com/vegaderibes/inici

Related Post

Bienvenidos de nuevoBienvenidos de nuevo

Apunto para el verano y para una de las fiestas de Sitges que marcan su inicio, el Corpus, estrenamos una nueva web, con el objetivo de manteneros más bien informados

Noticias